woensdag 5 augustus 2015

Politie Amsterdam spreekt de Togamaker aan na tips “vermeend geweld #Keizerskracht”

Alles behalve komkommertijd voor de Togamaker: gisterochtend te Amsterdam op de Keizersgracht. De politie rukte uit na een tweetal serieuze meldingen. Hun acties zijn weliswaar voorbij maar de ernst van deze meldingen maakte dat er moest worden uitgerukt. “Vermeend geweld in de vorm van een man gekleed in een overhemd besmeurd met bloedspetters en dan nog wel heen en weer lopend op de Keizersgracht”.



Zo kwam het dat de Togamaker werd aangesproken op de Keizersgracht na verplichtingen in het familiehotel aldaar. Twee agenten vroegen hem of hij zojuist het hotel had verlaten. Na zijn bevestigende antwoord vertelden de agenten dat ze zojuist twee meldingen hadden ontvangen over een “man, heen en weer lopend op de Keizersgracht en gekleed in een overhemd dat zou zijn besmeurd met bloedspetters”.

In zijn kennissenkring staat de Togamaker bekend om zijn vrolijke overhemden. Het hemd van gisteren komt van een niet nader te noemen designer, vervaardigd van "British Indigo". Een hemd dat hij onlangs heeft gescoord op de Koningsmarkt.

Gekleed in zijn nieuwste aanwinst is hij blijkbaar gespot door twee personen die hem noch zijn vrolijke collectie overhemden kennen. De Togamaker hoefde niets uit te leggen aan de oplettende agenten, dat konden ze zelf af: “maar we zien het al meneer … dat zijn lieveheersbeestjes”. Saillant detail in deze dat die schattige beestjes hét symbool zijn voor geweldloosheid.

De Togamaker is naarstig op zoek naar soortgelijke sensationele "onschuldigheden" (tips zijn van harte welkom).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten